SPÆNDENDE OG SPRÆNGFYLDT KUNSTGALLERI

Kunst som gave

Ja, mere personlig bliver en gave næppe. Et stykke unikt kunstværk til manden - eller kvinden/barnet - der har alt, vil stjæle opmærksomheden på ethvert gavebord. Ligesom modtageren kan sende giveren en taknemmelig tanke i årevis derefter.

Skal den kunstneriske gave ikke bare være helt unik, men også være helt personlig, så er det et bestillingsarbejde, der tale om. Det viste billede er netop et bestillingsarbejde, som jeg har udført for en person bosiddende i det svenske.

Som udgangspunkt kunne opdragsgiveren fortælle mig, at modtageren var en mand som snart fyldte halvrundt. At han er kæmpe Star Wars fan og lyder kælenavnet Kimo - herefter var resten helt op til mig - jeg havde den fulde kreative frihed.

At der er tale om en meget stor tillidssag, er helt givet. Man laver jo ikke bare lige et billede om og det nytter i min verden ikke at vise noget halvfærdigt undervejs. Jeg gik derfor bare i fuld krig med kunstværket og først da jeg selv var tilfreds med det endelige resultat, så præsenterede jeg billedet for den - heldigvis - meget glade giver.

Nogle vil mene, at noget af det kunstneriske går af, når der er tale om en bestillingssag og i dette tilfælde da med givet tema. I min verden gør det blot den kreative udfordring endnu sjovere og mere udfordrende - det endelige kunstværk skal jo uanset hvad kunne hvile i sig selv, ligesom man jo heller ikke lægger sit navn til hvad som helst.

Kald det bare en fanatisk higen efter det perfekte. Selv kalder jeg det blot for en god portion faglig stolthed.

Ved et bestillingsarbejde går du måske på kompromis med motivet, men aldrig med kvaliteten. Under skabelsen af et sådan kunstværk, er jeg i hvert fald selv 100 % oppe på dupperne fra start til slut. Som tidligere nævnt, er det jo en kæmpe tillidserklæring og man vil derfor meget nødigt falde igennem. Så hellere overgå de vildeste forventninger, som faktisk var tilfældet her.

Kald det bare en fanatisk higen efter det perfekte. Selv kalder jeg det blot for en god portion faglig stolthed. Og det er især modtagelsen af beskuerens positive feedback - rosen - som i høj grad er med til at drive værket. Resten er "bare" den rene og skære skabertrang. En lyst du ikke kan holde nede.