SPÆNDENDE OG SPRÆNGFYLDT KUNSTGALLERI

Kunst og udsmykning

Bum! Så fik jeg den store ære, at levere en række billeder til en skoleudsmykning på Brøndbyøster Skole. Fire af værkerne blev kreeret specielt til skolen og de resterende blev udvalgt fra galleriets eksisterende samlinger og nogle leveret i specielle mål, der virkede bedst til formålet.

"Får du solgt noget?" er et spørgsmål som jeg - og givet de fleste håbefulde kunstnere - ofte bliver stillet, når samtalen drejer ind på det kunstneriske virke. Givet fordi stilleren af spørgsmålet måler ens kunstneriske virkelyst på økonomisk succes og fordi det åbenlyst jo nok må være op ad bakke. Lad mig starte med at sige, at salget af billedkunst på ingen måde har førsteprioritet... - i hvert fald ikke i min optik. Som nidkær og meget flittig kunstner prioriterer jeg sådan:

  1. Det vigtigste af alt er bare det, at få lov til at skabe. Faktisk kan man som en sådan ildsjæl slet ikke lade være, altså medmindre man kan få styret sine kreative lyster på anden vis.
  2. Når man så har kreeret "en lille ny", så er det næste, at få vist vidunderet frem til så mange som muligt. 1.000 tak for de sociale medier, der gør et muligt at eksponere værkerne verden over i samme nu!
  3. Som den stolte far, så er det efterfølgende en stor glæde, hvis man så får positiv feedback (gerne megen). Det man har skabt giver en aha-oplevelser for andre.
  4. - og først som fjerdeprioritet, så spiller salget ind. For selvfølgelig er det fedt, hvis et menneske mener ens billede er en lille opsparing værd og ovenikøbet lader værket præge sit hjem.

... eller som i det konkrete tilfælde sin arbejdsplads, hvor man ikke bare tilbringer det meste af sin vågne tid på samme sted, men også først skal overbevise andre kolleger/chefer om, at det er en alletiders idé.

Efter skolereformen vendte man Brøndbyøster Skole på hovedet og rystede bøtten. En hel ny stab og tilgang blev etableret og sat i værk. Et af skolens kæpheste er stor fokus på kreativitet. At skolen gør sit med succes, skal der ikke herske tvivl om. Den efterspørges på talerpodiet i mange sammenhænge, så andre kan blive inspireret. Skolen er da også meget bevidste om sit DNA og det aftryk, som det skal sætte.

Inspireret at et stort eksisterende, arkitektonisk værk på skolen, som er kreeret af ungerne selv, så skabte jeg de fire viste billeder. Hvert enkelt billede måler 1 x 1 meter og symboliserer skolens fire værdiord, der er udtrukket fra skolens DNA: Fællesskab, faglighed, bevægelse og mangfoldighed. Værdier der ikke "blot" skal være en reminder for dem, der har deres daglige gang på skolen, men også gerne må være synlige for de besøgende.

De fire viste billeder og alle de andre, blev i øvrigt modtaget med stor glæde. Far er stolt! Vedholdende rygter siger også, at det ikke stopper her. Måske er der altså flere billeder på vej til Brøndbyøster Skole. Hvem ved? Stay tuned!