SPÆNDENDE OG SPRÆNGFYLDT KUNSTGALLERI

Kunst til udsmykning

Vallensbæk Kommune ønsker unik kunst på deres endevæg i et kommende nyindrettet vielseslokale. Kommunen har udskrevet en åben konkurrence og her er mit kunstneriske bud, der har bl.a. har fået følgeskab af følgende ord.

Værket hedder (K)ærlighed og der er lagt vægt på meget rene, klare og enkle linjer, helt modsat min vanlige stil, som byder på meget mere "ramasjang". I min optik er det nemlig de giftende, der har hovedrollen i dette lokale og ikke et altdominerende kunstværk.

(K)ærlighed kræver derfor ikke tid til fordybelse, som i stedet bevares på selve begivenheden og ikke mindst i hinanden

Med værket er der også lagt stor vægt på, at (K)ærlighed skal give beskueren en umiddelbar aha-oplevelse og afkodningen af kunstudsmykningen skal kunne ske i samme nu. (K)ærlighed kræver derfor ikke tid til fordybelse, som i stedet bevares på selve begivenheden og ikke mindst i hinanden.

(K)ærlighed spiller glad sammen med rummets form og giver et etisk modspil til loftets form og højde. Vi taler om fragmenter, som danner to halvsider - der fungerer hver for sig, men som i kunstudsmykningen "smelter" sammen og går op i en harmonisk enhed og helhed.

Som nævnt er denne konkurrence åben for alt og alle. Derfor er det jo langt fra sikkert, at kunstværket (K)ærlighed vinder konkurrencen. Tværtimod. Men det har været sjovt at udtænke og visualisere denne kunstneriske udsmykning. Et arbejde der uanset hvad ikke er spildt, da det også er en rigtig god øvelse.

At visualisere slutresultatet af en kunstnerisk udsmykningsopgave, som jeg har gjort i tilfældet her, gør helt klart den endelige beslutningsproces meget nemmere for opdragsgiveren. Det ved jeg af erfaring bl.a. da jeg varetog virksomhedsudsmykningen af blandt andet it-virksomheden Pentias seminar lokale.

Ledelsen i Pentia var meget tilfredse med det givne vurderingsgrundlag, hvor jeg forinden havde taget fotos af de berørte vægge, manipuleret de foreslåede billeder i rammer og "hængt" dem op. Med denne digitale løsning behøvede ledelsen ikke, at skulle forestille sig hvordan en række kunstværkers motiver og farver mon spillede sammen med hinanden - og ikke mindst med selve rummet og dets interiør.

Mere virkeligt bliver det ikke.